Uncategorized

En ny resa tar sin början

Hur tänker man när man köper ett fult gammalt hus i det västsvenska kustbandet i Sverige när man bor i Italien? Ja, det kan man ju fråga sig. Det som för vissa ter sig fullständigt galet, kändes för oss ganska logiskt. Djärvt och vågat, ja. Men absolut logiskt.

Vi får ta det från början.

Jag och Andreas älskar gamla hus. Speciellt de som ligger på västkusten. 2009 köpte vi ett slitet hus på Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Under ett par års tid renoverade vi det till att bli vårt drömhus. Hela den resan går att följa på min gamla blogg; Elsa på Hälsö. Det var svettigt, jobbigt och ångestladdat ibland. Men mest var det roligt. Att få förverkliga en så stor dröm var fantastiskt! Hälsö är en fantastisk plats på så många sätt. Där levde vi permanent, där arbetade jag, där växte vårt äldsta barn upp och där föddes vårt andra barn.

Våren 2015 fick vi erbjudandet att flytta utomlands (ni kan läsa mer om det på bloggen som handlar om mig och min familj). Vi tog chansen och bor sedan dess i Italien. Vi behöll huset på Hälsö och återvände dit på skolloven. Våren 2017 kom vi dock fram till att det bästa för vår familj vore om vi skaffade ett hus på Sotenäset, närmare våra familjer. Därför sålde vi huset på Hälsö och köpte huset på Tångenvägen. Ett stort beslut för oss.

Då och där började också resan med renoveringen av Tångenvägen 19. Och det är precis vad denna bloggen kommer att handla om.

Välkomna hit!

 

No Comments

    Leave a Reply