Fisketången

Här är det!

Fisketången, Kungshamn, är alltså vårt nya Sverigeställe. Och det är inte en plats vald lite på måfå om man säger så. Det är en plats djupt förankrad i mig. Min farfar, ”Revisorn”, köpte ett hus på Fisketången 1968. Jag föddes 1979 och har tillbringat så mycket sommartid jag har kunnat här ute. Som jag minns det var sommarloven på Fisketången oändligt långa. Och alltid var det sol. Vi åkte båt, badade, fikade och spelade boll och hade springtävlingar i parken.

Andreas tillbringade somrarna i Munkedals hamn, där hela tjocka släkten samlades. Dom badade också, och åkte till badställen som Bohus Malmön, Hamburgö, Bovallstrand och Hållö. Kungshamn är därför ett välkänt ställe även för Andreas.

Vi gifte oss 2010 bredvid fyren på Hållö. Vi älskar båda två havet och den svenska västkusten, och en mer magisk plats än Hållö får man leta efter. Där är man verkligen mittemellan himmel och hav.

Nu kan vi gå en liten bit bort från huset och ställa sig på stenkajen nedanför den lilla gatstumpen som kallas Jänkegången och titta ut mot Hållö och fyren. Det skänker frid till själen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply